Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az internet szemete

Az internet szemete

Kellene egy normális IT fórum

2016. március 31. - Hóhér az utolsó barátod

Úgy értem, magyar. A hazai fórumok szakmai színvonala... hát finoman szólva hagy kívánnivalót maga után. Sajnos. Vagy csupa full kezdő, vagy csupa troll. Ha az embernek kicsit komolyabb problémája akad, egyszerűen nincs hol segítséget kérni, mert vagy széttrollkodják a posztot/topikot a nagyarcú, a nullánál picivel több tudással rendelkező véglények vagy válasz nélkül marad a kérdés, mert meghaladja a fórumtagok képességeit...
A maradék fórumok meg rég kihaltak.
Nemrég indult egy jónak tűnő oldal, de elég látványos érdektelenségbe látszik fulladni. Hetekig csak akkor volt új kérdés, ha én írtam valamit. Azóta heti egy, néha két kérdés, némelyikre jön válasz, másokra nem. Szóval hamvába hótt az is. Béke poraira. Mellette egy oldal, ahol elvileg szakmai cikkek jelennek meg, ott meg nincs lehetőség kommentálni a cikkeket, pedig némelyikhez még nekem is lett volna hozzáfűzni valóm. Ez van... :(

A bejegyzés trackback címe:

https://internetszemete.blog.hu/api/trackback/id/tr298492172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyelv-ész 2016.04.17. 12:23:31

hup.hu nem jó? Talán túl TLDR?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.04.17. 12:30:33

@nyelv-ész: az konkrétan egy troll barlang a szememben. Érdemi társalgást alig látni, leginkább a másik leugatása megy, ahogy én látom.

nyelv-ész 2016.04.17. 12:57:26

@Hóhér az utolsó barátod: Azért vannak ott normálisak is. Múltkor egy figura beírta, hogy elcseszte a gépét, és kiírta, hogy milyen hibaüzenetet kapott. Erre kért megoldást, de mikor megkérdeztek tőle olyan alapvető dolgokat, hogy mi a laptopja típusa, meg mit csinált a hibaüzenet előtt, akkor közölte, hogy ezt most itt nem szeretné elárulni. (Igen, én is itt röhögtem fel hangosan.) Ennek ellenére legalább féltucat fórumtag próbált vele értelmesen kommunikálni, holott az illető láthatóan debil volt, és megérdemelte volna, hogy röviden elküldjék őt a halál faszára.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.04.17. 13:04:06

@nyelv-ész: nem mondom, hogy nincsenek. Ismerek olyat is, akit ott tahónak tartottam, de mailben már normális volt. De ettől függetlenül, a normális szakmai fórum az valami más lenne.
De az elvárásaimat elég nehezen tudnám megfogalmazni.
Láttam ígéretes kezdeményeket, de működő fórumot rég nem.

nyelv-ész 2016.04.17. 13:16:01

@Hóhér az utolsó barátod: Nyilván zárt fórumokat kellene csinálni, ahonnan kivágják a trollokat. Viszont annyira minden a fészbúk körül forog, hogy hagyományos fórumokon, blogokon már egyre kevesebben fordulnak meg. A fészbúk meg gyakorlatilag a folyamatos figyelemelterelésre, a személyekhez köthető pillanatnyi eseményekre koncentrál, és képtelenség témákba rendezve visszakeresni az információkat.
süti beállítások módosítása